Polen er et land i Centraleuropa. Det har en befolkning på 38 millioner mennesker. Landet har en rig historie med mange krige og konflikter gennem århundreder. Polen var under russisk og tysk besættelse i mere end 100 år. Det genvandt uafhængighed i 1918, men det mistede det igen under Anden Verdenskrig.

Den polske økonomi består for det meste af landbrugsvirksomhed og fremstillingsindustri. Polen er også stærkt afhængig af handel med andre europæiske lande som Tyskland, Frankrig, Italien og Holland.

Hvorfor Polen? Det bedste fra Østeuropa

Polen er en af de mest populære destinationer for internationale studerende. Det har en rig historie, et smukt sprog og mange muligheder for at studere i udlandet.

Polen er hjemsted for nogle af de mest prestigefyldte universiteter i Østeuropa. Disse skoler er ikke kun overkommelige, men giver også en fremragende uddannelse.

Polen har en rig kultur og historie, der tiltrækker mange turister hvert år, ikke kun for sin smukke arkitektur og landskaber, men også for sit pulserende natteliv.

Familieferie til Polen: 10 steder, du skal besøge!

Polen er et land i Centraleuropa. Landet grænser op til Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet, Ukraine, Hviderusland og Litauen. Polen er det 9. største land i Europa.

Der er mange steder at besøge i Polen. Her er nogle af de bedste steder, du bør besøge under din ferie:

1) Wieliczka saltminer: Dette er en af de ældste saltminer i verden, og den har været i drift i over 700 år! Det er også et UNESCOs verdensarvssted. Du kan nyde en underjordisk rundtur på dette sted og se dets 800 år gamle træskulpturer udskåret af minearbejdere, der kun bruger deres hænder og hamre!

2) Auschwitz koncentrationslejr: Denne koncentrationslejr blev etableret af Nazityskland under Anden Verdenskrig med det formål at fængsle jøder fra hele Europa, som blev fanget eller kidnappet af nazister. Lejren fungerede fra 1940 til 1945, og omkring 1 million mennesker blev dræbt der, inklusive 1 million børn!

3) Krakóws gamle bydel

Polske festivaler og begivenheder for hver sæson

Polske festivaler og begivenheder er lige så forskellige som den polske kultur selv. Fra traditionel til moderne, fra religiøs til sekulær, og fra land til by.

Det polske folk har en rig kultur, der kommer til udtryk på mange måder, men to af de vigtigste er gennem festligheder og gennem mad. Det polske folk elsker en god fest, og de elsker at spise!

Polsk køkken i 6 traditionelle retter

Det polske køkken er en blanding af traditionelle retter og internationale påvirkninger. Det polske køkken er et af de mest populære køkkener i verden.

6 traditionelle retter:

– Pierogi – Polske dumplings

– Golabki – kålruller

– Bigos – jægergryderet

– Kielbasa – polsk pølse

– Kartoffelpandekager – kaldet "latkes" i Amerika

– Pyzy – dumplings

Polske bryllupstraditioner og skikke for at gøre din ceremoni unik!

Polske bryllupstraditioner og skikke kan være meget forskellige fra andre kulturer. Her er nogle af de mest populære!

-For det første, i polske bryllupper, fører brudens far hende ned ad gangen.

– Brudgommen giver traditionelt en ring til brudens far for at sætte på hendes finger.

-Et polsk bryllup er typisk meget mere afslappet end et vestligt. Parret klæder sig ud til deres ceremoni og tager derefter deres tøj af til deres receptionsfest!

Registreringsnummer 37407739