Top 10 hemmeligheder til Empire State Building

Top 10 hemmeligheder til Empire State Building

Top 10 hemmeligheder til Empire State Building

Empire State Building er et af New York Citys mest ikoniske vartegn. Det stod færdigt i 1931 og var verdens højeste bygning i 40 år.

Det er et symbol på amerikansk optimisme og modstandskraft, og denne artikel vil udforske 10 hemmeligheder til Empire State Building.

Top 10 hemmeligheder til Empire State Building, en af de mest ikoniske bygninger i New York City

Empire State Building er en 102-etagers skyskraber i Midtown Manhattan, New York City. Det er den tredje højeste bygning i verden og er en af de mest ikoniske bygninger i New York City.

1) Empire State Building blev designet af William Lamb og bygget af John Raskob, som også var ansvarlig for at designe og bygge Rockefeller Center.

2) Empire State Building blev bygget som et symbol på amerikansk velstand under den store depression.

3) Tårnets spir når 1.453 fod (443 meter).

4) Den har været med i mange film, herunder King Kong, Spider-Man: Far From Home, An Affair to Remember og Sleepless In Seattle.

5) Bygningen har været med i tv-programmer som f.eks

Empire State Building fakta og tal

Empire State Building er en af de mest ikoniske bygninger i New York City. Det blev bygget i 1931 og har været den højeste bygning i New York City siden da. Bygningen er 1.250 fod høj, hvilket gør den til den tredje højeste bygning i Amerika.

Empire State Building er ikke kun berømt for sin højde, men også for sit art deco-design på ydersiden. Det har i alt 103 etager, og der er observatorier på både 86. og 102. etage.

10 interessante fakta om Empire State Building

Empire State Building er en ikonisk bygning i New York City, og den har en masse interessante fakta om den.

1. Empire State Building blev bygget på lidt over et år og 45 dage fra start til slut.

2. Bygningen er 1.250 fod høj og 103 etager høj, hvilket er den største af enhver anden bygning i verden.

3. Den første person, der sprang ud af bygningen, var en kunstner ved navn Steve Brodie, der sprang af den 23. juli 1885 med en faldskærm, men aldrig åbnede den, da han landede på jorden nedenfor.

4. I 1945 styrtede et B-25 bombefly ind på 79. etage i Empire State Building på grund af tåget vejr, hvilket dræbte 14 mennesker inde i flyet og sårede 16 flere mennesker på jorden

Hvem var arkitekten bag Empire State Building?

Empire State Building er en 102-etagers skyskraber i New York City. Det var verdens højeste bygning i 40 år, fra den stod færdig i 1931 til opførelsen af World Trade Center i 1972.

Arkitekten bag denne ikoniske bygning var William Lamb, også kendt som "Billy". Han tegnede flere bygninger i New York City, herunder Woolworth Building og Flatiron Building.

Registreringsnummer 37407739